Star Wars 9 cast brengt Billy Dee Williams als Lando Calrissian terug

  De Star Wars 9 cast is een stukje groter geworden, want Billy Dee Williams keert terug naar een sterrenstelsel hier ver ver vandaan als Lando Calrissian. Hij was voor het laatst te zien als Lando in Return of the Jedi in 1983. Nu, meer dan 30 jaar later keert hij terug naar Star Wars.

  Gage Skidmore

  Volgens bronnen van The Hollywood Reporter is het zeker dat de Star Wars 9 cast uitgebreid wordt met Billy Dee Williams als Lando Calrissian. Star Wars: Episode IX wordt geregisseerd door JJ Abrams, de regisseur van Star Wars: The Force Awakens en brengt de conclusie van de meest recente Star Wars trilogie. De film moet op 20 december 2019 in de bioscopen verschijnen.

  De geruchten over zijn terugkeer naar Star Wars speelden al langer en recentelijk kwam dat tot zijn hoogtepunt. Williams liet namelijk weten dat hij niet naar een conventie kom komen deze zomer en gaf als reden aan dat hij verplichtingen had met het productieschema van een film. Fans concludeerde hierdoor als snel dat het wel Star Wars Episode 9 moest zijn, want de productie daarvan begint later deze zomer.

  Williams heeft naast zijn rollen in de films de laatste jaren ook kleine rollen gespeeld in de animatieseries en games van Star Wars. Zo speelde hij kleine rollen in Star Wars Rebels, de LEGO Star Wars series en Star Wars Battlefront II. Oorspronkelijk werd Williams als Lando geïntroduceerd in Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back in 1980.

  Star Wars 9 cast mogelijk nog groter

  De Star Wars 9 cast wordt mogelijk nog een stukje groter, want The Hollywood Reporter meldt ook dat Keri Russel mogelijk een rol gaat krijgen in het volgende deel. Je kunt Russel kennen van onder andere The Americans en Felicity. In die laatste werkte ze al eerder samen met regisseur JJ Abrams. Disney heeft nog geen officiële bevestiging gegeven.

  De meest recente Star Wars film is Solo: A Star Wars Story, waarin Lando Calrissian zijn opwachting maakte. Hij werd hierin alleen gespeeld door een andere acteur, namelijk Donald Glover. Solo sluit alleen niet aan op Star Wars 9, want dat is namelijk het vervolg op Star Wars: The Last Jedi. In onze Star Wars: The Last Jedi review kun je lezen wat we van die film vonden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.