Spotify update stopt ondersteuning van verschillende speakers

  Spotify haalt bij sommige speakers de Spotify Connect functie weg. Het gaat hier om de ietwat oudere modellen van onder andere Phillips, Logitech, Pioneer, Bang & Olufsen en Teufel. Dit komt omdat er een Spotify update is voor het streamen van muziek.

  Deze update haalt dus bij sommige speakers de Spotify Connect functie weg. Deze functie zorgt ervoor dat je muziek kan afspelen zonder een actieve verbinding tussen de smartphone en het ontvangende apparaat. Dit bespaart dus de batterij van je telefoon en je kunt ook gebeld worden zonder dat de muziek abrupt wordt onderbroken.

  Spotify update tast bluetooth niet aan

  Mochten mensen zich zorgen maken over het feit dat Spotify Connect niet meer werkt op hun speaker, is dat niet nodig. Je kunt namelijk nog steeds via bluetooth je favoriete muziek afspelen via de door jou gekozen speaker. Het kost je alleen wel iets meer batterij dan anders.

  Mocht je niet zeker weten of jouw speaker stopt met het ondersteunen van Spotify direct, dan kun je op de site van Spotify bekijken welke modellen stoppen met de functie. Als bij jouw speaker door deze update de compatibiliteit wegvalt van Spotify Connect, dan is het alsnog mogelijk om deze functie terug te krijgen door middel van een firmware-update. Dit geldt alleen niet voor elk model.

  Het Zweedse bedrijf, dat in januari de 70 miljoen betaalde gebruikers passeerde, is onlangs nog aangeklaagd wegens auteursrecht. Het bedrijf zou bewust te weinig geld betalen aan sommige artiesten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.