Spotify parental controls arriveren dit najaar

  Spotify biedt al enige tijd een gezinsabonnement waarmee tot 6 personen voor één prijs van Spotify premium gebruik konden maken. Verder deed dit abonnement weinig, maar daar komt binnenkort verandering in. In de loop van het najaar moet Spotify parental controls krijgen.

  Met deze ouderlijk toezicht functies kan de abonnementhouder het explicit content filter van alle accounts die in het gezinsplan zijn opgenomen aan- of uitzetten. Andere accounts kunnen dit niet zonder wachtwoord terugdraaien. Zo hebben ouders enige controle over waar hun kinderen naar kunnen luisteren.

  Het ouderlijk toezicht kan ingesteld worden in de Family Hub. Dit is een andere nieuwe feature waarmee de rekeninghouder van het gezinsabonnement kan bijhouden wie er binnen het abonnement valt en waar het gezin woont.

  Zijn er behalve Spotify parental controls nog meer nieuwe features?

  Behalve het ouderlijk toezicht is er nu ook een Family Mix, vergelijkbaar met de Duo Mix uit het Duo abonnement. De Family Mix is een playlist gebaseerd op het luistergedrag van alle gezinsleden die onderdeel zijn van het gezinsplan. De bedoeling is dat het hele gezin deze speellijst kan waarderen. Het is mogelijk om te beheren ‘wie er deel uitmaakt van iedere sessie’, vermoedelijk zodat de lijst niet teveel beïnvloed wordt door één gezinslid.

  Deze nieuwe Spotify features zijn nu al beschikbaar in Ierland. Spotify laat weten dat de update naar verwachting in de loop van het najaar verspreid wordt naar andere landen waar het gezinsplan beschikbaar is.

  Ben je benieuwd wat je nog meer kan met Spotify? Lees dan onze special over verborgen features van de streamingdienst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.