Spotify kwartaalcijfers negatief ondanks 170 miljoen abonees

  Muziek is van alle tijden. Iedereen heeft zijn favorieten. Veel van die muziek staat op Spotify en dat hebben de inmiddels 75 miljoen betalen gebruikers geweten. Spotify kwartaalcijfers tonen flink wat gebruikers, maar een negatieve winst.

  Op het moment gebruiken maar liefst 170 miljoen mensen de dienst om zo naar hun favoriete artiesten te luisteren. Van al die gebruikers betalen maar liefst 75 miljoen gebruikers zodat zij gebruik kunnen maken van premiumdiensten als het offline beluisteren van muziek en het niet hoeven aanhoren van irritante reclame.

  Spotify Kwartaalcijfers flinke toename gebruikers

  Het aantal betalen gebruikers is met ruim 45 procent toegenomen vergeleken met vorig jaar. Spotify maakte in haar kwartaalcijfers bekend dat de dienst vorig jaar rond deze tijd ´nog maar' 52 miljoen betalende gebruikers had. Ook is het aantal niet betalende gebruikers ook flink toegenomen, want vorig jaar waren er 130 miljoen gebruikers.

  Door de toename van het aantal betalende gebruikers, is de omzet ook toegenomen. Zo is er rond de 26 procent meer omzet gedraaid dan het jaar ervoor. De omzet bedroeg ruim 1,1 miljard euro, wat hoger is dan eerder bekende cijfers. Eerder wist het bedrijf ook al een omzet van 902 miljoen euro te draaien in eerste kwartaal van 2017.

  Winst maken blijft lastig

  Dat er meer omzet is gedraaid wil daarentegen niet zeggen dat het enkel zonneschijn is bij Spotify. De eerder genoemde cijfers mogen dan wel positief uitpakken, andere cijfers laten zien dat het bedrijf ook zijn problemen heeft. Het bedrijf draait momenteel verlies.

  In drie maanden tijd verloor Spotify 41 miljoen euro en dat is nog maar een klein bedrag vergeleken met het verlies dat Spotify eerder al moest slikken. In het laatste kwartaal van 2017 leed Spotify al een verlies van 87 miljoen en daarvoor Spotify ook al 139 miljoen in het eerste kwartaal van 2017. Spotify ondervindt ook steeds meer concurrentie van andere platformen waaronder Apple Music, een dienst met ruim 40 miljoen betalende abonnees.

  Mocht jij in ieder geval in het bezit zijn van Spotify, dan hebben wij enkele tips om het beste uit je muziekervaring te halen. Zo kun jij genieten van al je favoriete artiesten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.