Spotify haalt 526 miljoen dollar op na aankondiging Apple Music

  Beleggers lijken vertrouwen te hebben in Spotify daags na de aankondiging van Apple Music. Het bedrijf heeft 526 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

  Spotify heeft een nieuwe ronde aan investeringen binnengehaald van een aantal beleggers die vertrouwen hebben in de kracht van de dienst om een nieuwe dreiging van Apple kunnen te weerstaan.

  De muziekstreamingdienst kan 526 miljoen euro op haar rekening bijschrijven na een ronde van investeringen. Hiermee wordt het bedrijf nu geschat op een waarde van 8.53 miljard dollar, meldt een persoon die bekend is met de materie.

  Spotify ondervindt hevige concurrentie

  Spotify is momenteel bezig met het uitbreiden van haar aanbod om zo de concurrentie te kunnen verslaan. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar er hevige concurrentie bijgekregen van onder meer Tidal en Apple Music.

  Apple Music werd afgelopen maandag tijdens het WWDC 2015 onthuld door het bedrijf uit Copertion. De nieuwe muziekdienst van Apple moet zich onderscheiden op een aantal vlakken ten opzichte van haar concurrentie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.