Spotify Discover Weekly streamt meer dan 1 miljard liedjes

  Spotify kwam enkele weken geleden met een nieuwe update, waarin er per gebruiker een persoonlijke playlist werd samengesteld met nummers die geschikt zouden zijn voor die persoon: Spotify Discover Weekly. Nu is onthuld dat deze functie erg populair is.

  Bij Spotify Discover Weekly krijg je elke maandag een gloednieuwe playlist voorgeschoteld, die nummers kiest die gebaseerd zijn op jouw muziekgeschiedenis. Een bepaald algoritme wordt gebruikt om een perfecte playlist te creëren. Je kunt hierbij denken aan de radio optie van Spotify, maar dan gebaseerd op al jouw muziek, in plaats van gebaseerd op een bepaald nummer of een bepaalde artiest.

  Een miljard liedjes geluisterd via Spotify Discover Weekly

  Ongeveer tien weken na de lancering van de nieuwe Discover Weekly playlist zijn al meer dan een miljard liedjes geluisterd via de nieuwe feature, wat omgerekend ligt op ongeveer honderd miljoen streams per week.

  Volgens Spotify streamt 60 procent van de gebruikers van Discover Weekly meer nummers van een artiest die ze in deze persoonlijke playlist vinden. Ook slaat meer dan 70 procent van de gebruikers één of meer nummers uit deze playlist op, wat precies het effect is dat de muziekdienst wil bereiken.

  Spotify zelf heeft ondertussen al meer dan 75 miljoen gebruikers, waarvan ongeveer twintig miljoen een premium abonnement hebben. Dit maakt Spotify de grootste muziek streamingdienst op het moment en daarmee een grote concurrent voor bijvoorbeeld Apple Music, Deezer en Rdio.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.