Spider-Man verdwijnt mogelijk uit Marvel films

  Sony Pictures en Walt Disney Studios zijn niet tot een overeenkomst gekomen in de recente gesprekken over de Spider-Man franchise. Als er geen deal wordt gemaakt verlaat Spider-Man waarschijnlijk het Marvel Cinematic Universe, ondanks zijn grote rol in recente films.

  Marvel Studios

  De originele deal tussen Sony en Disney omvatte vijf films met Spider-Man. Na zijn eigen twee films en drie optredens in Avengers zit die deal er nu op. Daarom wordt er onderhandelt over nieuwe voorwaarden voor toekomstige films.

  Die onderhandelingen zijn nu spaak gelopen, aldus website Deadline. Naar verluid zou Disney voor toekomstige films de inkomsten gelijk willen verdelen met Sony. De eerdere afspraak was dat juist erg lucratief voor Sony, het bedrijf ontving het overgrote deal van de omzet. Disney kon slechts aanspraak maken op 5% van de omzet op de openingsdag van de films.

  De nieuwe voorwaarden lijken voor Sony niet acceptabel en daardoor zijn de onderhandelingen tot een halt gekomen. Hierdoor is de toekomst van Spider-Man binnen het Marvel Cinematic Universe onzeker.

  Verlaat Spider-Man hierdoor het MCU?

  Als er geen nieuwe deal komt tussen de bedrijven gaan we Spider-Man niet meer terug zien in het Marvel Cinematic Universe. Ook gaat Kevin Feige, CEO van Marvel en creative producer van de Spider-Man films, niet meer meewerken aan aankomende films.

  Zoals het er nu naar uitziet zal Sony zelf verder gaan met de serie. Dit bekent echter dat de toekomstige films geen verwijzingen meer kunnen maken naar de Marvel films, waardoor het verhaal uit elkaar valt. Een reboot van de franchise behoort dan tot de mogelijkheden, wel met Tom Holland wederom in de hoofdrol.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.