Spider-Man toegevoegd aan Marvel universum

    Spider-Man is ondergebracht in het Marvel Cinematic Universe. Dat hebben Sony Pictures en Marvel Studios vandaag laten weten. Dit betekent dat Spidey vanaf nu zijn opwachting kan maken in nieuwe films van Captain America, Iron Man en Thor.

    Het nieuws bevestigt de geruchten dat Sony en Marvel Spider-Man weer laten terugkeren naar de films van Marvel. De webslingeraar kan de komende jaren optreden in films van onder meer The Avengers en de Guardians of the Galaxy. Sony Pictures brengt voorts de volgende Spider-Man-film uit in 2017. Die wordt mede geproduceerd door Kevin Feige van Marvel en Sony-vertegenwoordiger Amy Pascal, die de nu 13 jaar lopende filmfranchise overziet.

    Spider-Man films met Marvel-personages ook een mogelijkheid

    Hoewel Marvel nu weer films over en met Spidey mag ontwikkelen, blijft Sony de rechten behouden op de financiële, creatieve en distributiekant. Ook Marvel-personages in Spider-Man films worden als mogelijkheid onderzocht door beide filmbedrijven. Sony Pictures verkreeg de filmrechten op 'spinnemans' in 1999 en maakte sinds vijf films over de superheld. Drie daarvan zijn gemaakt door regisseur Sam Raimi en acteur Tobey Maguire; de laatste twee zijn van de hand van regisseur Marc Webb en acteur Andrew Garfield.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.