Speel voor Google tijdens Google Backstage

  In plaats van saaie presentaties met PowerPoint wil Google je op een andere manier kennis laten maken met wat er achter de schermen van het bedrijf gebeurt. Wat gebeurt er met de verzamelde gegevens en hoe gaat Google met jouw privacy om? Welkom bij het Google Backstage, dat vanaf vandaag open is tot en met december.

  Bart Beckers

  Google Backstage, overigens niet te verwarren met YouTube Backstage, is het kindje uit een huwelijk tussen Google en Sherlocked, dé ontwerper van het concept Escape Room. Google zou zichzelf niet zijn als op een ludieke manier bezoekers uitdagen te ontdekken wat er nou ‘achter de schermen’ gebeurt bij het bedrijf. Daarvoor is een tijdelijk spel georganiseerd aan de Singel in Amsterdam, waarvoor bezoekers zich gratis kunnen opgeven via de website.

  YouTube, Maps en Search speerpunten van Google Backstage

  Tijdens het spel komen de onderdelen YouTube, Maps en Search aan bod en moet jij met je team een goede score neer weten te zetten. Hoe je dat doet is aan jezelf om uit te vogelen, want Google geeft slechts een paar hints. Je kruipt als het ware in de huid van Google en verleent spelenderwijs diensten aan fictieve gebruikers.

  Het spel is tot en met december te spelen, maar wees er snel bij als je mee wilt doen. Elke week openen nieuwe inschrijvingen, maar de plaatsen voor de eerste drie weken zijn al bezet. De reden achter het concept is dat Google heeft gemerkt dat veel gebruikers vragen hebben over hoe Google werkt en wat voor rol gegevens daarin spelen. Op deze manier wil het bedrijf uitleg geven, na de Privacy Tour en de mediacampagne eerder dit jaar.

  Wij zijn gisteren langs geweest bij Google Backstage en hebben een interview kunnen houden over het spel en wat het doel erachter is. Zoals Google daarin zelf aangeeft heeft het bedrijf niets te verbergen en wil het alleen maar dingen uitleggen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.