Space Invaders film in de maak

  Warner Bros. heeft de rechten verkregen om een film te maken die gebaseerd is op Space Invaders, de bekende arcadegame uit 1978 van ontwikkelaar Taito.

  Volgens The Wrap gaat Akivo Goldsman de Space Invaders-film produceren. Goldsman schreef eerder de scenario's voor The Da Vinci Code, I Am Legend en Batman & Robin. Verder zullen Joby Harold (schrijver en regisseur van Awake) en Tory Tunnell (producent van Holy Rollers) de rol van producent op zich nemen. Tot nu toe zijn er geen details over de plot of de cast van de Space Invaders-filmadaptatie bekend.

  Meerdere gameverfilmingen in de maak

  De bioscoopervaring van arcadegame Space Invaders betekent de zoveelste game-naar-filmadaptatie in Hollywood. Vorige maand werd bijvoorbeeld bekend dat filmbedrijf Legendary Pictures een film gaat produceren over zombiefranchise Dead Rising. Vertigo heeft toegezegd bezig te zijn met een Thief-film.

  Voorts begint Sony met de verfilming van de Uncharted-serie in het voorjaar van 2015, en heeft het Japanse bedrijf reeds CGI-films voor Ratchet & Clank (2015) en Sly Cooper (2016) op het programma staan. In september moet er ook nog een film van Heavenly Sword verschijnen.

  De filmadaptatie van Warcraft - geregisseerd door Duncan Jones (Moon, Source Code) is recentelijk volledig opgenomen, en vergt nu ruim een jaar van postproductie. Ubisoft herschrijft momenteel het script voor zijn Assassin's Creed-film, waarin onder meer Michael Fassbender meespeelt. Tot slot is Warner Bros. in gesprek met ontwikkelaar Mojang over een eventuele Minecraft-film.

  Space Invaders: Infinity Gene

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.