Sony Xperia XZ met 4K en HDR scherm aangekondigd

  Eerder vandaag heeft Sony op het Mobile World Congress de Sony Xperia XZ met 4K en HDR scherm aangekondigd. De smartphone is 's werelds eerste telefoon die beide technologieën combineert op een 5,5 inch telefoonscherm.

  De Xperia XZ telefoon heeft ’s werelds eerste 4K High Dynamic Range beeldscherm op het kleine formaat. Deze schermcombinatie is een van de meest innovatieve en gewilde schermcombinaties op de huidige TV markt. Nu komt deze ook naar de smartphone.

  Amazon Prime in 4K en HDR

  Amazon en Sony zijn partners geworden om ‘native’ 4K content mogelijk te maken op de telefoon. Waarbij 4K content natuurgetrouwer en warmer overkomt op het 4K scherm dan op schermen van de concurrentie.

  Naast de nieuwe mogelijkheden die het scherm biedt, heeft de Sony Xperia XZ ook een super slow motion camera. Deze camera is in staat om 960 fps te schieten op 720p resolutie. Alhoewel de XZ dit maar 0,18 seconden kan doen is het wel mogelijk om vallende water druppels of knipoog momenten te filmen.

  Sony Xperia XZ evolutie van Z5

  Het nieuwe vlaggenschip telefoon van Sony heeft een chromen afwerking gekregen. Deze afwerking is gebaseerd op de oudere Z5 premium telefoon. De chromen afwerking staat erom bekend om zeer reflectief en vingerafdrukgevoelig te zijn.

  Daarnaast krijgt de telefoon Gorilla Glass 5 voor en achter tegen krassen. De antenne zit om de telefoon heen in de metalen behuizing. Tevens is deze behuizing spatwaterdicht met een IP65 en IP68 rating.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.