Sony staakt PS3 productie in Japan aan het einde van de maand

  Sony is van plan om de PlayStation 3 uit de productie te halen. De eerste versie van de PS3 kwam in Nederland uit op 23 maart 2007. De PS3 productie wordt gestaakt na een levenscyclus van tien jaar.

  Volgens Gematsu is Sony van plan om binnenkort de PS3 productie te stoppen in Japan. Het gaat om de laatste versie van de zwarte SuperSlim 500GB PS3 die daar nog wordt verkocht.

  Alhoewel Sony hiervoor geen specifieke datums heeft gegeven, heeft een gameshop in de Japanse stad Kurume een bericht ontvangen dat de productie aan het einde van maart zal stoppen. Vanaf dan moet je op de tweedehands markt zoeken als je nog een PS3 wilt hebben om bepaalde exclusives te spelen.

  PS3 productie wordt gestaakt

  Sony is al een geruime tijd bezig om de PS3 met pensioen te sturen. Afgelopen jaar in oktober heeft Sony haar laatste PS3 first-party game uitgebracht. Later dit jaar in augustus wordt de ondersteuning van PS Now ook gestopt op de PS3.

  De PS3 is tien jaar oud geworden in November 2016 toen de console voor uitkwam in Japan en sinds dat Sony consoles een levensduur van tien jaar hebben komt dit nieuws niet als een verrassing. Daarnaast houdt dit ook in dat Sony zal stoppen met software updates en ondersteuning van haar games op de PS Store.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.