Sony skipt E3 2019 - Geen persconferentie van Sony op E3 2019

  Liefhebbers van de E3-persconferenties moeten het volgend jaar met één kandidaat minder doen: Sony skipt E3 2019. In een statement aan Game Informer heeft het Japanse bedrijf laten weten dat het de E3 van 2019 overslaat. Er zal geen persconferentie van het bedrijf zijn, evenals een booth op de vloer.

  In een statement aan Game Informer laat het bedrijf het volgende weten:

  "De game-industrie evolueert en Sony Interactive Entertainment blijft kijken naar nieuwe, inventieve mogelijkheden om met de community in contact te komen. PlayStation fans zijn de wereld voor ons en wij willen altijd blijven innoveren, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te behagen. Wij hebben daarom besloten om niet mee te doen aan de E3 in 2019. Wij zijn nieuwe, evenals bekende, manieren aan het bedenken om met de community in contact te komen en wij kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen."

  Op een vraag van Game Informer of Sony buiten de Los Angeles Convention Centre iets gaat doen, zoals Microsoft en EA al doen, antwoordde Jennifer Clark, de senior vice president of communications, "dat er geen persconferentie van Sony zal plaatsvinden op de E3."

  Sony skipt E3 2019 - Ook geen PlayStation Experience dit jaar

  Fans van het Japanse bedrijf zullen moeten wachten tot het bedrijf weer een evenement aankondigt, want in september liet Sony-topman Shawn Layden weten dat er dit jaar ook geen PlayStation Experience is. Het tweedaagse evenement vindt in december plaats en geldt als een plaats waar Sony ook vaak nieuwe titels laat zien, evenals enkele game-aankondigingen.

  Het lijkt erop dat de klassieke strijd tussen de persconferenties op de E3 tussen de grote drie, Nintendo, Microsoft en Sony, niet meer zal plaatsvinden. In het verleden heeft Nintendo al besloten een traditionele persconferentie in te wisselen voor Nintendo Directs, vooraf opgenomen video's die op specifieke tijden live getoond worden online. Wel is Nintendo tot op heden altijd aanwezig geweest op de beursvloer in Los Angeles.

  Sony slaat E3 2019 dus over, maar dit jaar was Sony nog wel aanwezig. Afgelopen E3 zagen we nog enkele games, waaronder The Last of Us Part II. Lees het in onze top 5 beste Sony E3 2018 aankondigingen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.