Sony neemt Spider-Man ontwikkelaar Insomniac Games over

  Sony neemt Spider-Man ontwikkelaar Insomniac Games over. Die studio is vooral bekend door het recente Marvel's Spider-Man, maar heeft in het verleden ook Spyro: The Dragon, Ratchet & Clank en Resistance ontwikkeld. Door de overname wordt Insomniac Games een studio die exclusieve titels voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 gaat maken.

  Jorge Figueroa

  Dat heeft Sony bekendgemaakt via Twitter.

  De ontwikkelaar ontstond in 1994 en werkte in haar vijfentwintigjarige bestaan altijd als onafhankelijke studio. Insomniac Games is vooral bekend geworden door het creëren van meerdere iconische PlayStation-personages, zoals het draakje Spyro en het duo Ratchet & Clank.

  Daarnaast bracht het ook nog de lanceertitel Resistance: Fall of Man uit voor de PlayStation 3 en de twee daaropvolgende titels in de first-person shooter reeks. Tot 2014 ontwikkelde Insomniac Games vooral titels voor de consoles van Sony, maar in dat jaar bracht het de open-wereld titel Sunset Overdrive voor de Xbox One uit. De kleurrijke avonturentitel kreeg in onze review een 7.5.

  Sony neemt Insomniac Games over, meer exclusieve titels onderweg

  Door de overname is Insomniac Games de zestiende studio die wordt toegevoegd aan Sony Interactive Entertainment Worldwide. De overname komt direct na het nieuws dat Marvel's Spider-Man wereldwijd meer dan 13.2 miljoen keer is verkocht. Gezien het succes van de superheldengame, evenals het einde van die titel, is het aannemelijk dat Insomniac Games aan een vervolg werkt.

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.