Sony legt PlayStation patenten vast voor PS6 tot en met PS10 in Japan

  Sony is druk in de weer met het ontwikkelen van de PlayStation 5 die ergens aan het einde van volgend jaar moet verschijnen. Intussen is de consolemaker ook bezig met het veiligstellen van patenten, zo blijkt. In Japan is nu een hele serie patenten voor toekomstige PlayStation-consoles vastgelegd.

  LetsGoDigital

  Sony heeft de patenten vastgelegd op de Japanse patentenwebsite Chizai-watch.com. De pagina is volledig in het Japans, maar een snelle vertaling van de verschillende patenten leert dat het om gepubliceerde handelsmerken gaat met als omschrijving elementen als "tv game machine". Hieruit is eenvoudig op te maken dat het om consoles gaat. In totaal gaat het om vijf patenten, namelijk PS6, PS7, PS8, PS9 en PS10.

  PlayStation patenten wijzen op een toekomst vol Sony consoles

  Het vastleggen van een patent wil niet meteen zeggen dat er ook iets mee gebeurt. Sony kan hiermee bijvoorbeeld simpelweg de namen van toekomstige PlayStation consoles proberen te beschermen, zodat niemand ermee aan de haal kan gaan.

  Als Sony wel iets met de patenten gaat doen, en er een ontwikkelplan bij de consolefabrikant ligt, dan betekent dit een rooskleurige toekomst vol PlayStation plezier. Sony is namelijk altijd redelijk vroeg met het vastleggen van patenten. Zo werd al in 2006 het handelsmerk PS5 vastgelegd, terwijl de console pas in 2020 uitkomt. In datzelfde jaar legde Sony ook de naam PS4 vast. Deze console kwam uiteindelijk in 2013 uit.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.