Sony krijgt boete na misleidende PS Vita reclame

  Sony heeft een schikking getroffen met de Federal Trade Commission (FTC) na aantijgingen dat het bedrijf misleidende PS Vita reclame maakte bij de release in 2012. Het bedrijf moet nu klanten gaan compenseren.

  In een blogpost legt de FTC uit dat "de PS Vita reclames zetten mensen aan tot het kopen van een product dat niet werkt zoals beloofd."

  Het gaat om de valse claims betreffende een aantal specifieke features van de PS Vita. Wat Sony vooral aangerekend wordt is de belofte dat PlayStation console (PS3 of PS4) games speelbaar zouden zijn op de Vita via streaming. Het bleek echter niet zo makkelijk te zijn, in het bijzonder voor de PS3.

  Cross Platform gaming haast niet mogelijk

  Deze "cross platform gaming" zou het mogelijk maken om een PS3 game te pauzeren, en vervolgens verder te gaan waar je was gebleven op de PS Vita. Dit werkte echter maar met een paar PS3 games en het pauzeren-verderspelen op de Vita concept verschilde per game.

  De PS Vita reclame van Sony laat de Remote Play feature zien waarbij PS3 game Killzone 3 op de PS Vita gespeeld werd. Deze functie is echter nooit mogelijk geweest bij Killzone 3, of andere PS3 games "van vergelijkbare grootte en complexiteit". Ook kwam het voor dat je één game voor twee platformen moest kopen om cross-play te benutten.

  Verder vindt de FTC ook dat de 3G variant van de PS Vita niet correct werd gerepresenteerd. Het zou hiermee mogelijk moeten zijn om live multiplayer te spelen via een 3G netwerk, maar werkte ook niet zoals beloofd.

  Misleidende PS Vita reclame kost Sony geld

  Onderdeel van de schikking is dat Sony klanten gaat compenseren die een PS Vita voor 1 juni 2012 hebben gekocht. Dit is of 25 dollar, of een voucher ter waarde van 50 dollar. Sony zal e-mails naar de betreffende kopers sturen zodra het proces van de schikking is afgerond. Als je wel waar voor je geld wilt, bekijk onze lijst van beste cross-buy games!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.