Sony komt met Project Field voor je smartphone en tablet

  Sony gaat mogelijk de harten van veel kaartspelende kinderen winen met de zojuist getoonde Project Field. Het nieuwe staaltje technologie stelt spelers in staat met tablets en smartphones om cardgames te spelen op een visueel interactieve manier.

  Spelers kunnen nu kaarten op hun veld leggen. De bewegingen die de kaarten maken worden omgezet in in-game acties. Het is niet de eerste keer dat dergelijke technologie wordt gebruikt voor deze doeleinden, maar tot op heden is dit altijd beperkt gebleven tot de arcadehallen. Dankzij de mogelijkheid om het aan je smartphone of tablet te koppelen, krijgt de technologie wel nieuwe mogelijkheden.

  Wat is Project Field?

  Project Field gebruikt een speciaal ontwikkeld blok welke samenwerkt met smartphones en tablets. Project Field heeft een IC-lezer waardoor NFC-verbindingen mogelijk zijn. Daarnaast zijn er allerlei sensoren, LEDs en Bluetooth, waarmee het makkelijk draadloos verbonden kan worden aan de apparaten die dergelijke games ondersteunen.

  De eerste titel voor Project Field is een Yo-kai Watch-game. Of de gadget ook naar het westen komt is nog niet bekend. Misschien krijgen we dan ook een interactieve Yu-Gi-Oh! of een nieuwe The Eye of Judgment-game.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.