Sony introduceert eigen SmartGlass

  Pas op Google Glass: je krijgt binnenkort een concurrent tegenover je. Een concurrent in de vorm van de Sony, dat zijn SmartEyeglass nog in eind maart 2015 voor ontwikkelaars beschikbaar wil stellen. Vanaf vandaag is Sony's SmartEyeglass software development kit beschikbaar.

  Een prototype van de Sony SmartEyeglass was voor het eerste te zien OP CES 2014, deze werd in januari 2014 in Las Vegas gehouden. Op de IFA 2014 in Berlijn werd de SmartEyeglass ook getoond. Met de Sony SmartEyeglass kun je meldingen van je Android apparaat recht voor je ogen zien zodra er een melding binnenkomt.

  De Sony SmartEyeglass komt met een versnellingsmeter, een gyroscoop, een elektronisch kompas, een omgevingslicht sensor en een 3-megapixel camera. Verder komt de Sony SmartEyeglass met een draad waarmee je de smartglass aan een externe battery pack kan linken. Deze externe batter pack komt met een aanrakingssensor en een microfoon.

  Sony SmartEyeglass naar ontwikkelaars

  Vanaf vandaag is de Sony SmartEyeglass software development kit beschikbaar voor ontwikkelaars, de hardware development kit verschijnt eind maart 2015. De SmartEyeglass SDK (Developer Preview) laat ontwikkelaars spelen met in-view augmented reality dankzij de bijgeleverde emulator. Een commerciële releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.