Sony haalt muziek van onder andere Adèle en Hozier van SoundCloud

  Opnames van onder andere Adele, Hozier, Miguel, Kelly Clarkson, Passion Pit, Leon Bridges en MS MR zijn van de muziek site SoundCloud gehaald. Het verdienmodel was volgens eigenaar Sony Music niet goed genoeg.

  Een insider van Sony Music heeft aan website Billboard aangegeven dat Sony de nummers van de van oorsprong Zweedse audio streaming site heeft gehaald vanwege een tekort aan verdienmogelijkheden. SoundCloud is jarenlang gratis geweest voor meer dan 350 miljoen maandelijke gebruikers. Vorig jaar kondigde het bedrijf aan een op advertenties gebaseerd verdienmodel te creëren.

  SoundCloud

  De content van SoundCloud is voornamelijk ongelicenseerd en helpt artiesten zichzelf te ontwikkelen om een naam te creëren. Onder andere Lorde en Leon Bridges zijn bekend geworden door de site, hoewel Bridges nu niet meer op SoundCloud te vinden is. Het verdienmodel van het bedrijf heeft inmiddels al een groot bedrag opgeleverd waarvan maar liefst 2 miljoen dollar is uitgekeerd aan meer dan 100 partners. Desondanks heeft het bedrijf 29 miljoen dollar verlies gedraaid.

  Het terugtrekken van artiesten kenmerkt de strijd die gaande is in de muziekindustrie tussen gratis streamingdiensten. Eerder gaf Apple aan gratis muziekdiensten af te willen slachten voor Beats Music. Spotify heeft daarentegen 53 procent meer inkomsten uit advertenties verkregen maar verloor ook een aantal artiesten aan Apple.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.