'Sony geeft spelers een Anthem refund na het crashen van PS4 consoles'

  Recent kwam Anthem uit en al gauw ontving de game veel kritiek. Gebruikers op metacritic gaven de game gemiddeld maar een 4.2. Inmiddels zijn we een paar weken verder en beweren meerdere Reddit gebruikers dat zij een Anthem refund van Sony hebben gehad nadat hun PS4 verschillende problemen kregen en soms zelfs helemaal crashte.

  De release van Anthem liep nogal stroef en veel gebruikers kregen problemen met zowel hun PS4 als Xbox One. Bij sommige spelers crashte niet alleen de game, maar sloot het systeem zich ook nog volledig af. Hierdoor waren spelers bang dat hun console beschadigd zou kunnen raken, omdat de systemen zich plots en dus niet correct uitschakelden.

  Al deze problemen zorgden ervoor dat er een thread op Reddit kwam, waar gebruikers hun frustraties deelden over de game. Een van de discussies over Anthem ging over een refund van de game en hier hadden spelers verschillende ervaringen mee. Volgens Redditor genaamd SoundAndFury87 is Sony op de hoogte van de problemen en biedt zij een volledige terugbetaling van Anthem zonder vragen te stellen. “Het kostte me vijf minuten.”

  Anthem refund besproken in een thread op Reddit

  Een andere Redditor genaamd bluetidepro wilde testen of hij een refund zou krijgen en ook dit lukte. Na 10 tot 15 minuten wachten werd hij door Sony’s Support geholpen. Het bedrijf deed volgens de gebruiker niet moeilijk en gaf het geld terug. In zijn verzoek aan Sony om zijn geld terug te krijgen schreef hij dat “de game niet werkt en hij niet wil riskeren dat de game zijn console beschadigt.”

  Niet alle gebruikers hadden evenveel geluk. Een gebruiker genaamd ka13b meldde dat Sony het verzoek voor een refund afwees. Dit is niet verrassend, want het is al een tijdje bekend dat het retourbeleid van Sony alles behalve makkelijk verloopt. Het bedrijf is erg streng en heeft een strikt digitaal retourbeleid. Een van de weinige games waar spelers ooit hun geld voor terug hebben gekregen is No Man’s Sky, vanwege valse advertenties.

  Bij sommige gebruikers werkte de game wel gewoon. Benieuwd wat wij over de game te zeggen hebben? Lees vooral onze Anthem review.

  Anthem is beschikbaar voor PS4, Xbox One en pc.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.