Sony Aibo robot hond aangekondigd in meerdere kleuren

  Er waren een hoop toffe aankondigingen tijdens CES 2018. Eén van deze aankondigingen was van Sony, met een nieuwe robothond genaamd Aibo. De Aibo ERS 210 is de tweede generatie robot hond van het bedrijf en is nu niet meer alleen verkrijgbaar in het grijs, maar ook in het bruin.

  Sony

  De originele Aibo bestond tien jaar geleden al. De robot hond kwam in juni 1999 uit voor 2500 dollar. Ruim tien jaar later besloot Sony een nieuwe Aibo terug te laten komen. Het idee achter Aibo is dat de robot een emotionele band moet kunnen vormen met gezinsleden. De camera van het hondje houdt het ongeveer twee uur vol en het laden kost drie uur.

  Het is niet gek dat deze robot gemaakt is om vrienden te worden van de mens. De naam ‘Aibo’ betekent compagnon in het Japans. De robot is gemaakt om tot wel honderd familieleden en vrienden te herkennen. Verder heeft de pup een app waarmee je hem trucjes kan leren.

  Sony Aibo realistischer dan ooit

  Aibo is zo realistisch, dat als je de pup uit de doos haalt, hij geen trucjes kent. De robot werkt met met kunstmatige intelligentie en zal in het begin niet naar je luisteren. Pas na een tijdje met Aibo gespeeld te hebben zal hij je herkennen en erachter komen hoe hij bepaalde opdrachten uit kan voeren, zoals liggen of zitten. De AI Cloud-service van Sony slaat elke dag op wat Aibo leert en welke AI-algoritmes verbeteren.

  De robot heeft aanraaksensoren op het hoofd, de kin en de achterkant en reageert op aanraking en stem. De ogen zijn gemaakt van oled-panelen. Verder heeft Aibo een camera op zijn neus, zodat hij familieleden kan herkennen en zijn bot, Aibone, kan vinden. De camera op zijn rug helpt hem om om zichzelf te navigeren naar zijn laadstation.

  Aibo was vanaf september 2018 te bestellen in de Verenigde Staten voor 2899 dollar. Sony kondigde toen aan dat de pup limited-edition is. De exacte hoeveelheid aan Aibo’s zijn niet bekend.

  Andere gave snufjes

  Ben je nieuwsgierig naar andere gave snufjes? Lees vooral ons artikel over huishoudrobots die cool en handig zijn voor in huis. Ook hebben wij een artikel geschreven over de top 5 beste AI in films.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.