Sony aangeklaagd om Killzone: Shadow Fall's 1080p claim

  Sony heeft in Noord-Amerika een rechtstzaak aan haar broek hangen. Het bedrijf wordt aangeklaagd wegens de marketing van Killzone Shadow Fall. Volgens civiele aanklager Douglas Ladore beweert de marketing dat de game in native 1080p draait, terwijl dit niet het geval is.

  In een Digital Foundry rapport van Eurogamer werd bekend dat de multiplayer modus van Killzone: Shadow Fall een resolutie van 960 bij 1080 pixels heeft, en dus niet een native 1080p resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Deze ontdekking is dan ook de basis voor de aanklacht van Ladore, waarin beweerd wordt dat Sony via meerdere marketing kanalen zoals video en het hoesje van de game de consument misleid.

  Ladore eist een bedrag van minimaal 5 miljoen dollar. Sony heeft nog niet gereageerd op de aanklacht, die in Californië is ingediend. De singleplayer modus van Killzone: Shadow Fall draait wel op een native 1080p resolutie.

  Aanklagen komt vaker voor in de gamewereld

  Ladore wordt vertegenwoordigd door de firma Edelson PC, waar Sony geen onbekende van is. In 2011 werden Sony en Electronic Arts door Edelson PC aangeklaagt over Battlefield 3. Gamers die Battlefield 3 gekocht hadden voor de PS3 zouden ook een gratis kopie krijgen van Battlefield 1943, maar de uitgevers kwamen deze belofte niet na. Daarnaast is Edelson PC ook verantwoordelijk voor een aanklacht tegen SEGA en Gearbox over Alien: Colonial Marines, waarin de uitgever en ontwikkelaar beschuldigd worden van misleidend adverteren.

  Killzone: Shadow Fall

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.