Sonic the Hedgehog game bekendgemaakt door SEGA

  Dit weekend werd er op SXSW bekendgemaakt dat er een nieuwe Sonic the Hedgehog game in ontwikkeling is. SEGA liet dit weten via het ontwikkelteam van de game, met als hoofd-ontwikkelaar Takashi Iizuka. Er zijn verder geen beelden van de Sonic film naar buiten gebracht.

  Veel fans konden niet wachten op de persconferentie, waarin ze hoopten om meer beelden van de Sonic film te zien, alleen was dit niet het geval. Er werd bijvoorbeeld verwacht dat er een eerste trailer zou worden bekendgemaakt, met Jim Carrey in de rol van Dr. Eggman.

  In plaats van de Sonic film werden er beelden naar buiten gebracht voor de nieuwe game ‘Team Sonic Racing’, een multiplatform titel die in mei 2019 uitkomt. Een officiële releasedatum voor de nieuwe Sonic the Hedgehog game hebben we niet gekregen en hiervoor zullen we waarschijnlijk op E3 moeten wachten.

  Sonic the Hedgehog game bekendgemaakt tijdens SXSW

  De Sonic games zijn over het algemeen gefocust op 2D-graphics. In 2017 werd Sonic Mania uitgeroepen als de beste Sonic titel in 15 jaar. Het is nog niet zeker of SEGA de oude bekende weg in gaat slaan met 2D-graphics, of dat zij een duik in de diepte van 3D gaan nemen met de nieuwste instelling van Sonic.

  Verdere informatie over de nieuwe Sonic game hebben we nog niet. Wel werden er eerder beelden gelekt van de nieuwe Sonic film, waar we de blauwe egel in volle glorie zagen. Wel was dit een compleet ander beeld dan dat wij al een tijd terug kregen, waar we alleen een silhouet konden zien.

  Sonic Mania

  Verkijgbaar vanaf 15 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.