Sonic Team wil een totaal nieuwe Sonic 3D voor next-gen

  Het maken van een totaal nieuwe Sonic the Hedgehog voor de volgende generatie consoles is iets dat ontwikkelaar Sonic Team wel ziet zitten. Voornamelijk met het oog op het 3D-perspectief in de franchise, die nog altijd niet erg aanslaat bij gamers.

  Dat laat Takashi Lizuka, baas van het bedrijf, in een interview met Engelse website Eurogamer weten. Hij vertelt ondermeer het volgende:

  "Sonic is in de afgelopen 20 jaar enorm geëvolueerd. Gedurende die jaren hebben we twee verschillende speelstijlen gecreëerd. Dan heb ik het over de 2D side-scrolling platformer en de 3D platformer waarbij je naar voren kijkt. Die laatste lijkt me interessant om op de schop te nemen en daarvan iets totaal nieuws te maken voor de volgende generatie spelcomputers."

  De laatste 3D Sonic die we gezien hebben is Sonic Generations, maar die bevatte ook ongeveer evenveel 2D-elementen. Een volledige 3D Sonic zagen we voor het laatst in Sonic Unleashed, echter werd deze game met een 6,5 maar matig door ons beoordeeld. Wat de volgende generatie spelcomputers voor Sonic gaat betekenen is dus iets om naar uit te kijken.

  Dit jaar verschijnt er nog een Sonic game, namelijk de remake Sonic the Hedgehog 4: Episode 2 waarover Tristan gisteren een impressie schreef naar aanleiding van zijn bezoek aan SEGA in Londen.

  Sonic Generations

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.