Sonic maker trekt naar Square Enix

  Een transfer in de game-industrie. Yuji Naka, de bedenker van Sonic, maakt de overstap naar Square Enix. Dat onthulde de Sonic maker zelf op Twitter.

  Naka staat sinds deze maand onder contract bij Square Enix en is naar eigen zeggen bezig met een nieuwe game. Welke is niet bekend, aangezien deze nog niet eens aangekondigd is. Met de overstap laat hij Prope achter zich. Dat bedrijf heeft is door de Japanner zelf opgericht en kwam in 2009 met Let's Tap, een game die volledig te besturen is door enkel met je vingers te tikken.

  Sonic maker brein achter iconisch personage

  Naka was, samen met een aantal andere game-ontwikkelaars, het brein achter Sonic. Het blauwe egeltje kennen we nu als één van de meest iconische personages aller tijden, maar werd dus door onder meer Naka groot gemaakt. De 53-jarige Japanner is inmiddels al een tijdje niet meer betrokken bij Sonic. Zijn laatste creatie, Sonic Riders, dateert namelijk van 2006.

  Het is vooralsnog niet bekend waar Naka aan werkt bij Square Enix. Wellicht gaat het om een game die op bijvoorbeeld de komende E3 aangekondigd gaat worden. Het snelst aankomende product van de Aziatische uitgever is Lost Sphear, dat morgen uitkomt.

  Sonic Riders

  Verkijgbaar vanaf 24 november 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.