Sonic en Mario Unreal Engine 4-filmpjes bijzonder populair

  Een paar filmpjes waarin Sonic the Hedgehog en Mario Unreal Engine 4-gegenereerde omgevingen verkennen, trekken veel bekijks. In de video's is te zien hoe de mascottes van SEGA en Nintendo hyperrealistische omgevingen verkennen.

  De video waarin Mario een door onder andere een ijzig gebergte en een kasteelterrein rent (hierboven te zien), is inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken op Youtube. Het filmpje met Sonic, die door een heuvelachtig graslandschap raast, heeft tot dusver ruim 330.000 kijkers getrokken.

  Het graslandschap dat Sonic verkent komt levensecht over. Dat komt niet alleen door de textuur en de opbouw van de omgeving, maar ook door het feit dat het gebied goed gevuld is: zo zijn er in het filmpje grassprieten, rotsen, herten en bomen te zien.

  Mario Unreal Engine 4-video bevat diverse gebieden

  In het Mario Unreal Engine 4-filmpje valt op dat Nintendo's loodgieter niet in alle omgevingen even goed past. Aangezien Mario van oorsprong een zeer kleurrijk, cartoony personage is, komt hij wat onwennig over in onder meer een hi-tech ruimtestation.

  Gelukkig besefte YouTuber aryoksini dat ook en bevat de Mario Unreal Engine 4-video ook een aantal gebieden waarin de loodgieter beter lijkt te passen. Naast het eerder genoemde kasteel en ijsgebied was bijvoorbeeld ook te zien hoe Mario muntjes in een grot verzamelde.

  De filmpjes zijn mogelijk doordat Epic Games, de maker van de Unreal Engine 4, de engine in maart gratis beschikbaar maakte voor iedereen. Daardoor konden ook minder professionele spelontwikkelaars met de engine aan de slag, wat resulteerde in een aantal bijzondere tech demo's.

  Veel games die voor de huidige consolegeneratie worden ontwikkeld, maken gebruik van de Unreal Engine 4. Voorbeelden zijn Abzu, Shenmue III en Kingdom Hearts III.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.