Sonic Artbook aangekondigd voor zijn 25ste verjaardag

  Sonic is dit jaar alweer 25 jaar geworden en om dat te vieren komt Cook & Becker met een Sonic Artbook. Het boek bevat naast concept-art ook promotiemateriaal uit de geschiedenis van de blauwe egel.

  Er worden in april volgend jaar twee versies beschikbaar gesteld: een normale versie voor 45 dollar en een Collector's Edition voor 108 dollar. Deze heeft naast de 'normale artwork' ook een nieuw getekende matte gicléeprint van lead artist Yuji Uekawa. Daarnaast is de doos om te vouwen tot een leesstandaard.

  25 jaar Sonic in een Sonic Artbook

  Sonic verscheen voor het eerst als speelbaar personage in Sonic the Hedgehog (1991), om als mascotte voor SEGA te dienen, zoals Mario was voor Nintendo. Sindsdien is de egel niet meer weg te denken uit het straatbeeld van snelle platformers.

  Sonic verscheen in tal van succelvolle games, waaronder Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 en ook in 3D werd Sonic goed ontvangen met Sonic Adventures 2 (2001). Naarmate de serie groeide kwamen er ook steeds meer personages bij, waaronder Knuckles en Shadow.

  Maar het ging niet altijd even goed. Sonic the Hedgehog in 2006 werd een nagel aan Sonics doodskist en daarna kwamen er nog meer wanproducties van Team Sonics kant. Nog steeds blijft de fanbase van Sonic sterk, wat ervoor zorgde dat er ook een paar sterkere games verschenen, waaronder Sonic Generations in 2011.

  De toekomst van Sonic

  Ook volgend jaar komt Sonic terug. In het tweede kwartaal van 2017 verschijnt Sonic Mania voor PC, PlayStation 4 en Xbox One en later dat jaar komt er nog een Sonic-game voor de PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Tot die tijd kunnen we in ieder geval vanaf april genieten van de eerste 25 jaar in het Sonic Artbook.

  Wil je vast wetem hoe het Sonic Artbook eruit komt te zien, check dan de afbeeldingen hieronder.

  Sonic & All-Stars Racing Transformed

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.