'SNES mini op komst' volgens betrouwbare bronnen

  Volgens betrouwbare bronnen komt Nintendo na een NES Mini nu ook met een SNES Mini. De SNES kwam oorspronkelijk uit in de jaren 90. We kunnen ons dus klaarmaken voor nog een potje retro gaming dus.

  Volgens bronnen van Eurogamer is een SNES Mini in productie bij Nintendo. Dit is na het denderende succes van de NES Mini (officieel de Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System). De verwachting is dat het systeem net zoals de NES Mini een plug-and-play concept zal gaan gebruiken waarbij de spellen vooraf geïnstalleerd staan op het apparaat.

  SNES Mini productieaantallen

  De NES Mini is een gewild product en is snel uitverkocht als er een nieuwe partij op de markt komt. Door de hoge vraag wordt het systeem voor grote prijzen doorverkocht. Eerder heeft Nintendo aangekondigd te stoppen met de productie van de NES Mini. Volgens Nintendo was het nooit de bedoeling dan de NES Mini een permanent product zou worden in de lijn van Nintendo, maar meer een limited edition gadget geschikt als cadeau voor de feestdagen van 2016.

  Of de Super Nintendo Entertainment System inderdaad als mini gaat uitkomen is nog niet officieel bevestigd door Nintendo. Ook is er niet bekend of Nintendo meer SNES mini's zal gaan maken dan de gelimiteerde productieaantallen van de NES mini Wanneer de SNES mini op de markt zal komen is nog niet bekend.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.