Snapchat video heeft meer dan 10 miljard video views per dag

  Bloomberg heeft aangegeven dat de dagelijkse Snapchat video view's zijn gestegen van 8 miljard in februari naar 10 miljard op dit moment. Snapchat heeft de cijfers bevestigd.

  Meer dan een derde van de dagelijkse gebruikers gebruikt de functie 'Stories'. Met 'Stories' maken gebruikers een verhaal over hun leven in de voorgaande 24 uur. Volgens het bedrijf heeft zij hiermee een voorsprong op grote concurrent Facebook.

  Facebook is zelf ook druk bezig om hun video service te verbeteren. Facebook heeft aangegeven dit jaar live video mogelijkheden, een prioriteit te maken voor het bedrijf. Met deze actie wil Facebook gebruikers stimuleren om hun dagelijkse activiteiten via video te delen op hun tijdlijn.

  Snapchat video heeft voorsprong op Facebook

  Snapchat video heeft op dit moment nog een grote voorsprong op het video vlak. Om voor te blijven op Facebook heeft Snapchat in maart een update gelanceerd waarmee het mogelijk is om live video's te delen. Facebook kwam al eerder met deze functie voor Iphone gebruikers, - al was het in het begin alleen weggelegd voor beroemdheden en journalisten -. In een presentatie voor investeerders heeft Snapchat uitleg gegeven over hoe het bedrijf deze voorsprong hoopt te behouden.

  Het begint volgens Snapchat allemaal op het eerste scherm van de app. Het eerste scherm is meteen het camera scherm, wat gebruikers stimuleert om te delen wat ze zien of ervaren. Vervolgens kunnen mensen kiezen om de foto of video direct met hun vrienden te delen waarvan zij denken dat ze het interessant vinden. De foto of video verdwijnt na het bekijken ervan.

  De andere mogelijkheid is om de foto of video in het eerdergenoemde 'Stories' te plaatsen, hier blijft de foto zichtbaar tot 24 uur na het maken van de foto of video. Het ontwerp van de app is volgens Snapchat de reden dat het een voorsprong heeft op de concurrentie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.