Snapchat Originals - binnenkort series kijken op foto app

  Snapchat is de afgelopen tijd een hoop gebruikers kwijtgeraakt. Daarom probeert Snapchat met haar eigen Snapchat Originals mensen over te halen om de app weer te gebruiken. Binnenkort kunnen wij dus series kijken op de foto app. De eerste Originals zijn al bekendgemaakt.

  Afgelopen woensdag onthulde Snapchat haar eerste collectie van de Originals. Deze series en documentaires zijn dan alleen op de app te bekijken zijn. De series zullen genres bevatten zoals drama, mysterie, horror en komedie. Snapchat wil samenwerken met sterren op sociale media zoals Dylan Jordan en Summer McKeen. De series kunnen gedeeld worden en kunnen ook gebingewatched worden. Ook zal Snapchat samenwerken met schrijvers van series zoals Riverdale en Friday Night Lights.

  De eerste paar Originals zijn al bekend gemaakt, zoals komedie Co-Ed, de door Riverdale schrijvers geschreven mysterie thriller Classless Lies en een documentaire-serie genaamd Laguna Beach. Laguna Beach zal het leven volgen van opkomende sterren.

  Snapchat Originals

  Om de functie specialer te maken heeft Snapchat een bijzondere feature toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld door bij een aflevering omhoog te scrollen een soort van meedoen met de serie. Je kunt namelijk interactie hebben met objecten en personages uit de serie. Op die manier zou je bijvoorbeeld zelf op zoek kunnen gaan naar aanwijzingen op een plaats delict.

  Snapchat staat vooral bekend om filters, zoals het welbekende hondenfilter of een bloemenkrans. Daarom is het wel kenmerkend voor Snapchat dat zij weer een soort van filter feature gebruiken in de Snapchat Original-functie.

  Het is het belangrijkst voor Snapchat om de aandacht van mensen te krijgen voor hun Originals. Er zijn veel series om te bekijken en de meeste mensen hebben geen tijd om alles te bekijken. Toch heeft Snapchat het voordeel dat ze al aandacht heeft van jonge gebruikers.

  Concurrentie

  Met de nieuwe series-functie op de app probeert Snapchat actuele gebruikers te behouden en nieuwe gebruikers te lokken. Snapchat is namelijk een hoop gebruikers verloren aan hun concurrent Instagram, de app die veel populaire features van Snapchat heeft overgenomen. Instagram is nu twee keer zo populair als Snapchat, met 400 miljoen mensen die dagelijks iets in hun verhaal zetten.

  Met de nieuwe Originals-functie zal Snapchat er meer concurrenten bij krijgen, zoals Netflix en Videoland. Het voordeel dat zij hierin hebben is dat zij alleen maar eigen series hebben die nergens anders te zien zijn. Het is nog wel mogelijk om deze content omhoog te werken, aangezien er nog steeds elke dag drie miljard Snapchats worden verstuurd.

  Tijdens het wachten op de Snapchat Originals zijn er nog meer leuke dingen te zien op de app. Lees ook ons Snapchat celebrities artikel zodat je je in de tussentijd nog even kunt vermaken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.