Snapchat CEO haalt uit naar Facebook

  Facebook wil nog wel eens de nodige populaire functies van Snapchat kopiëren, iets wat ze op veel kritiek komt te staan. Eén van hen lijkt ook Evan Spiegel, de Snapchat CEO, te zijn. In een interview met Axios haalt hij hard uit naar Facebook.

  In het interview stelt de topman dat de algoritmes van Snapchat superieur zijn aan Facebooks vertrouwen in het vriendensysteem dat we al jaren kennen, zonder Facebook overigens bij naam te noemen. Kritischer is Spiegel over de recente verhalen van nepnieuws op Facebook. Hierin geeft hij het bedrijf indirect de schuld over het spreiden van dat neppe nieuws.

  "Sociale media voeden het nepnieuws omdat de content ontworpen is om gedeeld te worden. Niet om kwalitatief hoogstaand te zijn"

  Snapchat CEO vindt app geen sociaal medium

  Zelf vindt de Snapchat baas niet dat zijn app tot sociale media behoort. Hij ziet Snapchat, dat binnenkort trouwens een grote update krijgt, eerder als een tool om visueel met je vrienden te praten via je mobiel. Met dat visuele praten doelt hij logischerwijs op de mogelijkheid om elkaar foto's en video's te sturen.

  Facebook lijkt wel gecharmeerd te zijn van de successen van Snapchat, want het sociale medium heeft al veel functies van Snapchat gekopieerd en in Facebook toegepast. Zo zit de verhaalfunctie al in Messenger, de chatdienst van Facebook, en kun je tevens streaks bijhouden. Al zijn er zeker ook wat mislukte kopieën geweest, zoals te lezen is in onze special daarover.

  Wat vind jij? Heeft Evan Spiegel gelijk over Facebook of is hij ietwat te rancuneus? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.