Snapchat AR-spellen laten je bellen blazen met je gezichtsuitdrukking

  Frons je wenkbrouwen. Trek een gekke bek. Steek je tong uit. Knipoog. Kijk scheel. Misschien zijn dit in de toekomst manieren om de games te besturen. Snapchat zet er in ieder geval de eerste stap in met Snapchat AR-spellen.

  Ooit gedacht dat je gezicht als controller kan dienen? Moederbedrijf Snap brengt spellen uit die een touchbesturing kennen, gebruik maken van de bewegingsensoren van de telefoon en het meest interessante: gebruik maken van je eigen gezichtsuitdrukkingen.

  Snapchat AR-spellen spelen met je gezicht

  Je kunt de spellen per direct uitproberen. Je vind ze op dezelfde plek als waar de Lenses te vinden zijn. In de spellen gebruik jij je gezicht om punten te kunnen scoren. Eerst gaven wij tips hoe je kunt Snappen als een pro, maar om eerlijk te zijn: je bent pas echt een pro als jij je gezicht als controller kunt inzetten.

  Het gaat om verschillende spellen. Zo gebruik je onder andere de Lenses om een poging doen zo groot mogelijke kauwgombellen te blazen. Ook is er een Space Invaders-spelletje dat je volledig kunt besturen met je eigen gezichtsuitdrukking. De spelletjes kunnen mogelijk een leuke afwisseling vormen als je al klaar bent met al dat gespeel met Snapchat filters.

  Met enige regelmaat worden er nieuwe dingen aan Snapchat toegevoegd. Vaak het gaat het om nieuwe filters. De mogelijkheid om games met je gezicht te besturen is een interessante nieuwe zet vergeleken met eerdere updates. Waar Snapchat voornamelijk een ervaring is die je met anderen beleeft, speelt de applicatie hier op in doordat je deze kleine spelletjes ook met andere Snapchat-gebruikers kunt spelen.

  Maffe besturing

  Deze AR-spellen zijn erg creatief, maar niet het enige creatieve dat de game-industrie te bieden heeft. Eerder verschenen er van andere bedrijven ook al spellen die op een maffe manier kunnen worden bestuurd. Zo kun je een Flappy Bird-achtige game spelen door de vogel met je stem te besturen. Als jij je nog kunt herinneren hoe ongelooflijk moeilijk Flappy Bird kon zijn, dan is het ook niet moeilijk te bedenken hoe pittig zo een spel wel niet klinkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.