Smartphone verkoopcijfers in Europa steeds minder

  De smartphone verkoopcijfers in Europa nemen af: in het eerste kwartaal van 2018 maar liefst 6,3 procent, in vergelijking met vorig jaar. Marktonderzoeksbureau Canalys vertelt dat dit de grootste kwartaalafname ooit is.

  Rawpixel

  Deze daling is vooral te danken aan West-Europa, waar de bevolking inmiddels helemaal is voorzien van een smartphone en waar dus ook minder smartphones worden verkocht. In Oost-Europa stijgt de verkoop nog wel: met 12,3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017.

  Smartphone verkoopcijfers van de bedrijven

  Het populairst in Europa is nog steeds Samsung. Het bedrijf is de grootste fabrikant binnen Europa. Op nummer twee staat Apple: er zijn dit kwartaal 52,2 miljoen iPhones verkocht en dat is 3 procent meer dan een jaar geleden. Vooral de nieuwe iPhone X, die relatief gezien erg duur is, doet het erg goed volgens het bedrijf.

  De Europese nummer drie en vier zijn Chinese fabrikanten Huawei en Xiaomi. Xiaomi is nieuw in deze top 5, en blijkt het erg goed te doen. Langzaam zijn ze bezig om Europa te veroveren. En vanaf eind mei zullen te Xiaomi-toestellen verkrijgbaar zijn in twee nieuwe Europese landen: Italië en Frankrijk.

  De op vier na grootste fabrikant is Nokia, en heeft in dit eerste kwartaal 1,6 miljoen telefoons verkocht in Europa.

  Zelf nog op zoek naar een nieuwe smartphone? Wij hebben een lijstje met de 5 goedkoopste smartphones en de 5 duurste smartphones samengesteld.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.