Smartbike geïntroduceerd door Chinese zoekgigant

  Smartphones, smartwatch of smartglass? Vergeet dat allemaal, want de Chinese zoekmachine Baidu (vergelijkbaar met Google) introduceert de smartbike.

  De smartbike, genaamd de Dubike, is een fiets beladen met smart fitness technology. De fiest houdt je hartslag, trapfrequentie en andere statistieken met sensoren bij die via Bluetooth aansluiten op een smartphone-app. Met die informatie kan de fiets je gezondheidsstatistieken bijhouden, routes op de kaart aangeven, de positie van de fiets tonen en fietsroutes of fitnessprogramma's aanraden via sociale netwerken.

  smartbike

  Smartbike laadt op terwijl je fietst

  De technologisch geavanceerde fiets heeft een self generation hub die bewegingsenergie ozet in elektrische energie. Hierdoor kan je je smartphone opladen terwijl je aan het fietsen bent. Er is geen optie voor een gemotoriseerde fiets, dus dat wordt hard trappen! Het is nog niet bekend hoeveel de fiets moet gaan kosten.

  Smartphones zijn de laatste tijd steeds populairder. Zelfs de HEMA komt met zijn eigen smartphone! Misschien in de toekomst een HEMA smartbike? We zullen zien...

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.