Slightly Mad Studios console in de maak: Mad Box

  Game-ontwikkelaar Slightly Mad Studios, maker van Project CARS, is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe console. De console krijgt de naam Mad Box en wordt voornamelijk ontwikkeld voor simulatie -en racegames. De console werd geteased in een Twitterbericht van Ian Bell.

  De CEO van Slightly Mad Studios onthulde de nieuwe console in een video van een Twitterbericht. Slightly Mad Studios staat vooral bekend om haar simulatie racegames. De Mad Bos, zo gaat de console dus heten, is ontwikkeld, gebouwd en verkocht aan een onbekende bron. Dat laat CEO Ian Bell weten aan gamenieuwsplatform Polygon.

  Wat is nou eigenlijk de Mad Box? Ian Bell zegt in een bericht dat de Mad Box de meest krachtige console gaat worden die ooit gebouwd is. “Het is letterlijk mad”, aldus Bell. De console is 4k, heeft VR-functies en dat allemaal op 60 frames per second of hoger.

  Slightly Mad Studios’ console Mad Box fps

  Op Twitter wordt door Bell geclaimd dat de console 60 frames per second gaat krijgen, maar dat is al redelijk normaal in de wereld van VR-consoles. Sony heeft bijvoorbeeld in 2016 met de lancering van haar PlayStation VR gezegd dat alle games die VR-ondersteuning krijgen op de PlayStation 4 boven 60 fps zitten.

  Bells reactie op het feit dat de frames per second zo baanbrekend niet zijn is: “Voor de duidelijkheid, het zal voor het oog aanvoelen als 60 fps.” Het kan dus zo zijn dat het werkelijke fps hoger ligt dan 60, maar dat is nog niet duidelijk. Slightly Mad Studios staat bekend om de game Project CARS. Voor die game gebruik je een stuur, gaspedalen en een VR-bril om zo optimaal over de baan te scheuren. De raceliefhebber moet en zal Project CARS een uitdagende, leuke game vinden. Of Project CARS op de Mad Box beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk, evenals of er nieuwe games naar de console komen.

  Ian Bell beloofde aan Polygon dat meer details in de toekomst, waarschijnlijk eind januari, gaan komen. Ben je een liefhebber van VR-games? Bekijk dan ons artikel met de tien beste VR-games van 2018.

  Project CARS

  Verkijgbaar vanaf 7 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.