Siri in iOS 9 gaat stemmen herkennen

  Met de lancering van de nieuwste iPhones om de hoek, kunnen we zeker ook vernieuwingen verwachten. Een daarvan is dat Siri in iOS 9 ervoor gaat zorgen dat jouw stem herkend wordt.

  Een van de nieuwste functies die we gaan zien op de iPhone 6S en de 6S Plus is hoe de M9 co-processor in de A9 chipset is gebouwd. Volgens Apple betekent dit dat de M9 in principe altijd aanstaat, waardoor die jouw stem kan herkennen wanneer je bijvoorbeeld "Hey Siri" roept. En dit zonder je telefoon te hoeven aanraken.

  Bij de komst van de nieuwe iPhone hoort een nieuw iOS systeem, namelijk de vernieuwde iOS 9.1 bèta versie. Op deze nieuwe update zit een verbeterd Siri systeem, dat gevonden kan worden in het instellingen menu. Stemherkenning is bij deze nieuwe update zeker belangrijk.

  Siri in iOS 9 luistert alleen naar jou

  Gebruikers van het nieuwe systeem kunnen de "Hey Siri" functie zelf instellen door middel van stemherkenning. Wat het precies gaat inhouden is verder nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het ervoor gaat zorgen dat jij de enige bent die je telefoon kan ontgrendelen met de nieuwe functie. Denk hierbij aan Touch ID, maar dan alleen voor Siri.

  Er is ook gespeculeerd dat de update er alleen voor zorgt dat je stem beter wordt herkend. Ook of dit alleen voor de nieuwe iPhones gaat werken of op alle andere iOS 9 apparaten is nog niet bevestigd. De nieuwe iOS 9 wordt verwacht uit te komen op 16 september.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.