Shovel Knight krijgt fysieke release voor consoles en handheld

  De populaire 8-bit platformer Shovel Knight krijgt later dit jaar een fysieke release. Winkelexemplaren van Shovel Knight zullen beschikbaar zijn voor Xbox One, PlayStation 4, Wii U en Nintendo 3DS. Ook krijgt de game alleen in Europa een fysieke PC-release.

  De fysieke versie van het spel zal iets duurder zijn dan het digitale exemplaar. Die laatste kost 15 euro (omgerekend ruim 13 euro), terwijl tastbare games 20 dollar (bijna 18 euro) zullen kosten. Fysieke versies van Shovel Knight zijn vanaf 16 oktober te koop.

  Voor het extra geld bevatten de tastbare exemplaren wel een aantal bonussen, zoals de Plague of Shadows-uitbreiding en alle nog uit te komen DLC's. Daaronder bevinden zich een Battle Mode en campaigns voor zowel Specter Knight als King Knight.

  Fysieke versie Shovel Knight bevat handleiding

  Als laatste extraatje bevat de fysieke versie van Shovel Knight ook een instructieboekje, dat volgens ontwikkelaar Yacht Club zeer uitgebreid zal zijn.

  Shovel Knight was oorspronkelijk een Kickstartergame die uitkwam voor de PC, 3DS en Wii U, later werd het spel geport naar de PS3 en PS Vita. Volgens Yacht Club is de game op alle platformen meer dan 700.000 keer verkocht.

  Eerder was het al bekend dat de game naar de PS4 zou komen.

  Shovel Knight

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.