Shovel Knight amiibo beschikbaar voor Wii U en 3DS

  Als eerste indie game op een Nintendo-platform krijgt Shovel Knight een bijbehorende amiibo. De Shovel Knight amiibo werd eerder onthuld in een trailer (hierboven te zien).

  De trailer, gemaakt door ontwikkelaar Yacht Club Games in samenwerking met YouTube-kanaal GrumpOut, laat een aantal functies van de Shovel Knight amiibo zien. Zo ontgrendelt het beeldje speciale content in de Wii U en Nintendo 3DS-versie van Shovel Knight.

  In de Wii U-versie krijgen spelers daardoor de beschikking over een co-opmodus. Wanneer de Shovel Knight amiibo herkend wordt door een New Nintendo 3DS, worden er op dat platform exclusieve uitdagingen vrijgespeeld.

  Shovel Knight amiibo ontgrendelt nieuwe vaardigheden

  Ook zorgt de Shovel Knight amiibo ervoor dat de uitrusting van de ridder aangepast kan worden. Dit geldt voor zowel de Wii U- als de 3DS-versie van Shovel Knight. Verder maakt het beeldje speciale voorwerpen, vaardigheden en krachten beschikbaar in beide versies.

  Het figuurtje is te pre-orderen bij de Britse gamewinkel Game. Er werd niet bevestigd of de Shovel Knight amiibo naar Nederland komt, maar dat is wel waarschijnlijk: op 16 oktober krijgt Shovel Knight namelijk een fysieke Wii U- en 3DS-release.

  Shovel Knight kan overigens al langer worden gedownload op diverse platformen.

  Yacht Club Games beloofde ook dat de amiibo gebruikt zal kunnen worden in andere games. Hoewel deze niet werden genoemd, zijn Super Mario Maker en Super Smash Bros. (indien de Shovel Knight daarin speelbaar wordt) voor de hand liggende opties.

  Shovel Knight

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.