Shenmue remaster releasedatum bekendgemaakt

  De Shenmue remaster release is bekendgemaakt en komt dit jaar nog uit. Sterker nog, we mogen ons richting het einde van de zomer klaarmaken om de nostalgie van 1999 op te snuiven. De game komt namelijk in augustus.

  De Shenmue remaster release is bekendgemaakt door SEGA, want de game komt op 21 augustus 2018 uit. Op de PlayStation 4 en Xbox One kun je de game in de winkels halen, maar dat is niet het geval op PC. Die wordt namelijk alleen digitaal verkocht.

  De Shenmue I & II Remaster gaat een aantal vernieuwingen krijgen, want er komt een volledig nieuwe interface en een grafische update gaat er zeker komen. Daar blijft het niet bij, want je kunt nu zelf kiezen of je de game met Engelse- of Japanse stemmen wilt spelen. Voor het westen is dit een nieuwe optie als het om Shenmue gaat. Daarnaast kun je ook de besturing naar eigen voorkeur instellen, want zowel huidige als originele besturing is mogelijk.

  Shenmue remaster release vertelt klassiek verhaal

  De Shenmue remaster gaat het verhaal van Ryo Hazuki en zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn vader naar de huidige generatie brengen. Volgens SEGA moet dit de 'definitieve versie' van het spel worden vanwege alle vernieuwingen. Eerder dit jaar werd de game al aangekondigd door SEGA, maar toen werd geen releasedatum gegeven.

  Shenmue kwam in 1999 voor het eerst uit op de SEGA Dreamcast en was destijds één van de duurste games ooit gemaakt. Dit had mede te maken met dat een deel van het budget in Shenmue II gestoken werd. Die game kwam namelijk in 2001 uit op de allereerste Xbox.

  Shenmue 3 is op het moment ook in ontwikkeling en zou dit jaar eigenlijk ook uitkomen. De game werd alleen uitgesteld naar 2019 om de kwaliteit te verbeteren. Een precieze datum voor het derde deel werd niet gegeven door SEGA.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.