Shenmue HD remake is een optie voor SEGA

  SEGA heeft aangegeven dat het bedrijf aan het kijken is of ze haar klassieke Dreamcast titels een HD-remake kan geven. Onder andere een Shenmue HD remake zou mogelijk in de pijpleiding zitten voor de nieuwe generatie.

  Het is op dit moment nog niet bevestigd of er daadwerkelijk een Shenmue HD remake aan zit te komen, maar SEGA heeft in ieder geval aangegeven dat ze met het idee bezig is. Wat dit precies betekent, of het simpelweg bedoeld is om haar fans gerust te stellen of dat ze er daadwerkelijk mee bezig is, wordt door de uitspraak van SEGA niet duidelijk.

  Overigens heeft het bedrijf wel aangegeven dat een Shenmue HD remake niet zo makkelijk is als de fans misschien denken. Doordat Shenmue zo'n gecompliceerde game was voor zijn tijd is het niet eenvoudig om simpelweg een port te maken en die uit te brengen voor de huidige generatie consoles.

  SEGA zegt dat ze het liefst morgen nog met een Shenmue HD remake zou komen, maar dit is volgens het bedrijf simpelweg niet mogelijk. Het vergt veel tijd om de game opnieuw uit te brengen.

  Shenmue HD remake mogelijk en fans hebben de tijd

  Een Shenmue HD remake zou voor veel mensen een eerste aanraking betekenen met de klassieke titel van de Dreamcast. De Dreamcast deed het in zijn tijd niet heel erg goed, het tweede deel van Shenmue kwam daarom óók uit voor de originele Xbox.

  Overigens maakt het voor fans van de games waarschijnlijk niet zoveel uit dat het wat langer gaat duren voor ze een Shenmue HD remake gaan zien. Op de E3 werd aangekondigd dat er een kickstarter opgezet zou worden voor een derde Shenmue en die Kickstarter heeft het met de 6,3 miljoen die het behaald heeft niet slecht gedaan.

  In principe kunnen spelers in eerste instantie gewoon wachten tot het derde deel van Shenmue uit gaat komen. Waarschijnlijk zijn zij zelfs bereid om ook voor een Kickstarter voor een Shenmue HD remake te betalen.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.