Shenmue 4 mogelijk wat betreft bedenker Yu Suzuki

  Yu Suzuki, de bedenker van Shenmue 3, heeft aangegeven na die game Shenmue 4 te willen maken. Sterker nog: als het aan Suzuki ligt, komen er na het derde deel nog een aantal games in de serie bij.

  Dat heeft Suzuki aangegeven op Reddit. De afgelopen 14 jaar dacht hij na over een serie bestaande uit vier of vijf games. Maar in zijn oorspronkelijke visie bestond het complete verhaal van Shenmue uit 11 hoofdstukken. Suzuki liet weten dat hij, als het kan, nog altijd 11 hoofdstukken in totaal wil uitbrengen.

  Shenmue 4 tot en met 11

  Voordat Shenmue 4 werkelijkheid kan worden, moet Shenmue 3 eerst nog op de PS4 en PC verschijnen. Dat zal geen probleem worden: de game heeft via Kickstarter al ruim 3,5 miljoen dollar (bijna 3,1 miljoen euro) opgehaald, 1,5 miljoen meer dan het oorspronkelijke doelbedrag.

  Wel wil Suzuki nog kijken of Shenmue 3 een open wereld kan krijgen, al is daar veel meer geld voor nodig. De campagne op Kickstarter duurt nog 25 dagen, dus 10 miljoen dollar ophalen voor een open wereld is nog mogelijk.

  Verder met Ryo

  Shenmue 3 vervolgt het verhaal van Ryo Hazuki, die in de eerste twee games het mysterie rond de moord op zijn vader probeerde op te lossen. Shenmue 2 eindigde in een enorme cliffhanger, waardoor fans van de serie nu reikhalzend uitkijken naar de derde game.

  Wanneer Shenmue 3 uitkomt, is nog niet bekend.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.