Shenmue 3 releasedatum voor de derde keer uitgesteld

  Fans van Shenmue moeten veel geduld hebben. Shenmue 3, de game waar als sinds 2001 op gewacht wordt, is voor de derde keer uitgesteld. De nieuwe releasedatum voor de door crowdfunding mogelijk gemaakte Shenmue 3 is 19 november 2019. Dit maakte de ontwikkelaar in een post bekend op de Kickstarter pagina van de game.

  Waarom is de Shenmue 3 releasedatum opnieuw verschoven?

  De ontwikkeling van Shenmue 3 is erg uniek. Fans van de game zijn namelijk verantwoordelijk geweest voor het budget door middel van een crowdfunding actie op Kickstarter. Hoewel het oorspronkelijke doel 2 miljoen was, werd dit later verhoogd naar 10 miljoen. Fans wisten op razendsnelle manier een bedrag van 7,179,510 dollar op te halen. De rest van het geld kwam bij Sony en uitgever Deep Silver vandaan.

  Vanwege het feit dat tien miljoen nog steeds een ontzettend laag bedrag is voor zo’n groot en ambitieus project als Shenmue 3 kampt de ontwikkeling met veel problemen. In de nieuwe blogpost op de Kickstarter pagina van Shenmue 3 legt ontwikkelaar Yu Suzuki uit dat de game nog wat meer verfijning nodig heeft voordat hij als klaar kan worden beschouwd. Het volledige statement luidt als volgt:

  Hallo allemaal,

  Vandaag willen Yu Suzuki & Deep Silver graag een bericht delen over de releasedatum van Shenmue 3. De nieuwe datum wordt 19 november 2019. Hoewel de game bijna klaar is, heeft hij toch nog wat meer verfijning nodig om volledig afgemaakt te kunnen worden. Met deze extra tijd kunnen wij spelers wereldwijd de Shenmue ervaring garanderen die zij verdienen.

  Wij bedanken jullie voor jullie begrip en geduld.

  Shenmue 3 trailer screenshot

  Waarom was er een crowdfunding actie nodig voor Shenmue 3?

  Tijdens Sony’s E3 persconferentie in 2015 werden wij allemaal verrast door de aankondiging van Shenmue-bedenker Yu Suzuki dat er een Kickstarter crowdfunding actie werd gestart voor Shenmue 3. Fans waren zo enthousiast voor dit nieuwe deel dat Shenmue 3 het snelst verdienende video-game project werd in de geschiedenis van Kickstarter.

  De reden dat Shenmue 3 crowdfunding nodig had is dat de vorige twee delen financieel gezien een flop waren. Shenmue 1 en 2 werden door recensenten en gamers wereldwijd goed ontvangen, maar beide games wisten hun voor die tijd gigantische budget niet terug te verdienen.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.