Shenmue 3 release uitgesteld naar volgend jaar

  De Shenmue 3 release wordt een jaar opgeschoven. Oorspronkelijk zou het spel dit jaar verschijnen. Nu staat de game gepland voor 2019.

  Deep Silver

  De Shenmue 3 release is verder van ons verwijderd dan in eerste instantie verwacht, want Deep Silver heeft de game uitgesteld. De game komt niet zoals oorspronkelijk bedoeld uit in 2018, maar staat nu op de planning voor 2019. Een precieze releasedatum is niet gegeven door de ontwikkelaar.

  De reden voor het uitstellen van Shenmue 3 heeft te maken met de kwaliteit van het spel. De extra tijd wordt gebruikt om de kwaliteit nog beter te maken. De game moet volgens de ontwikkelaar in de best mogelijke staat zijn voordat deze uitgebracht wordt.

  Shenmue 3 release meerdere malen uitgesteld

  Dit is niet de eerste keer dat de release van Shenmue 3 wordt uitgesteld. Oorspronkelijk zou de game uitkomen in december 2017. Toen deze releasedatum niet aangehouden kon worden, werd de game uitgesteld naar de tweede helft van 2018. Ook deze release window heeft de game niet gehaald.

  Shenmue 3 werd onthuld tijdens de E3 2015 en werd door middel van een Shenmue 3 kickstarter de wereld in geholpen. Toen heeft de game meer dan 5,5 miljoen euro opgebracht voordat de Kickstarter eindigde. Ook zijn er tijdens de lange productie van het spel al meerdere screenshots opgedoken die de progressie tonen.

  Originele games wel dit jaar

  SEGA heeft ook aangekondigd dat Shenmue 1 en 2 naar PS4, Xbox One en PC later dit jaar komen. De uitgever noemt het de definitieve versie van de spellen. De games zullen zowel fysiek als digitaal uitkomen en je kunt kiezen of je voorkeur geeft aan de Japanse of Engelse stemmen.

  De originele Shenmue stamt alweer uit het jaar 1999 en wordt in 2019 twintig jaar oud. Het tweede deel komt uit 2001 en vervolgde het verhaal van Ryo Hazuki. Het derde deel staat nu op de planning voor een PlayStation 4 en PC release in 2019.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.