Shazam trailer laat nieuwe beelden van de superheld zien

  Er is een tweede trailer van Shazam verschenen. De aankomende DC film gaat over veertienjarige Billy Batson en zijn beste vriend Freddy Freeman. Wanneer Billy het woord 'Shazam' roept verandert hij in een gespierde superheld. Nu moet Billy zijn verantwoordelijkheid nemen en de wereld beschermen.

  De eerste Shazam trailer konden we in juli van 2018 al bekijken. Nu kunnen we ook genieten van de tweede trailer. Het enige verschil is dat de tweede trailer maar een kleine minuut duurt, terwijl de eerste trailer maar liefst drie minuten laat zien.

  Als we de trailers mogen geloven zal de film ons laten zien dat er in iedereen een superheld zit. Het enige wat je nodig heb is een beetje magie, in Billy's geval een magisch woord.

  Het Shazam kostuum is door hoofdrolspeler Zachary Levi al eens op Instagram gedeeld. Daarnaast maakte Zachary Levi bekend dat de heropnames waren begonnen. Het filmen is momenteel afgerond. DC is dus op tijd klaar voor de release van de film in april 2019.

  Shazam trailer laat een stuk zien van goedkoopste DCEU-film tot nu toe

  Het leek er voor even op dat de kosten van Shazam ontzettend hoog zouden worden. Warner Bros. en DC zouden 1 miljoen dollar voor het kostuum van Shazam hebben betaald, maar dit cijfer blijkt niet te kloppen. Volgens The Hollywood Reporter ligt het bedrag lager. Zo zou het budget van alle kostuums rond de 600.000 tot 700.000 dollar liggen.

  De film zelf heeft 80 tot 90 miljoen dollar gekost. Dit klinkt in eerste instantie veel, maar als je het vergelijkt met andere films in de DC Extended Universe blijkt het dat Shazam de goedkoopste film tot nu toe is. Zo is er voor Batman v Superman: Dawn of Justice 250 miljoen dollar betaald. Voor Suicide Squad hebben de makers 175 miljoen dollar neergelegd. Justice League is de grote winnaar met een budget van 300 miljoen dollar.

  Dat Shazam niet veel heeft gekost vergeleken met de andere films van DC, zegt niets over de kwaliteit van de film zelf. Shazam verschijnt in april van 2019 in de bioscoop. Vanaf dan kunnen we bekijken hoe goed de film is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.