Shadow of the Tomb Raider gameplay trailer onthuld

  De eerste Shadow of the Tomb Raider gameplay trailer is onthuld tijdens de Xbox persconferentie op de E3. De trailer laat meer van het verhaal zien en bevat naast de puzzels die we gewend zijn van de franchise vooral veel actie.

  Ontwikkelaar Eidos Montreál en uitgever Square Enix presenteerden de nieuwe gameplay trailer tijdens de Xbox persconferentie van gisteravond. Het is de eerste keer dat de speelstijl van de nieuwe third-person actie-avontuur game wordt getoond. Eerder werden er al een teaser trailer en een trailer die het verhaal toonde gepresenteerd.

  Shadow of the Tomb Raider gameplay trailer toont een bezorgde Lara

  In Shadow of the Tomb Raider steelt Lara een dolk. Vervolgens dreigt de wereld te vergaan, en is het aan jou om dit te voorkomen, en hopelijk ook om te ontdekken hoe het weghalen van een gouden mes de apocalyps kan veroorzaken. In de trailer zien we een nogal bezorgd kijkende Lara bijna verdrinken, bedolven worden onder vallende rotsblokken, en weggeslingerd worden door ontploffende helikopters.

  Gelukkig laat ze zich niet alles zomaar gebeuren. Zo is te zien hoe ze met pijl en boog, messen, of gewoon met een goeie trap genoeg slechterikken van de paramilitaire organisatie Trinity uitschakelt. Deze organisatie, al bekend uit Rise of the Tomb Raider zoekt magische objecten om deze te gebruiken voor hun snode plannen. Natuurlijk neemt Lara behalve tegen de menselijke vijanden ook op tegen de natuur: zo zien we haar in een hoek gedreven door luipaarden en worstelend onder water met een gigantische aal.

  Afgaand op de trailer kunnen we zeggen dat stealth een grote rol gaat spelen in Shadow of the Tomb Raider. We zien Lara verschillende keren gecamoufleerd met modder vijanden besluipen. Ook zien we hoe het mogelijk is om met behulp van een paar bijlen een berg bijna ondersteboven te beklimmen, wat zeker van pas gaat komen als je jezelf op een nietsvermoedende bad guy wil laten vallen.

  Shadow of the Tomb Raider verschijnt op 14 september voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

  Shadow Of The Tomb Raider

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.