Serieuze iOS 13 beta bug geeft toegang tot wachtwoorden

  De beta voor de nieuwste versie van iOS is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Er is alleen wel een ernstig veiligheidslek ontdekt. Een iOS13 beta bug laat toe dat gebruikers zonder authenticatie wachtwoorden en gebruikersnamen kunnen zien door eenvoudigweg heel vaak op deze menu optie te klikken.

  Deze iOS 13 beta bug is voor zover bekend voor het eerst ontdekt door een Reddit-gebruiker. Tech-website 9to5Mac kan bevestigen dat de bug nog steeds aanwezig is. Wat er precies aan de hand is kun je hieronder lezen of in de video hierboven zien.

  Wat is het probleem van deze iOS 13 beta bug?

  Normaal gesproken hoort een iPhone of een ander Apple-product je te vragen om gezichtsherkenning, een vingerafdruk, of een andere vorm van authenticatie wanneer je zonder in te loggen je wachtwoorden wil bekijken. Dat is te omzeilen met deze bug. Als je maar vaak en snel genoeg op “Website & App Passwords” tikt en steeds de vraag om authenticatie wegtikt zul je uiteindelijk in het menu kunnen komen.

  Uiteraard moet je wel in de telefoon kunnen komen om zover te komen dat je het wachtwoordenmenu kunt proberen te openen. Zolang niemand behalve jijzelf je telefoon kan ontgrendelen is er dus geen directe reden tot paniek. Toch is het niet wenselijk dat het probleem voort blijft bestaan.

  Wordt deze bug verholpen in de volgende versie van de beta?

  Het is nog niet bekend of Apple het probleem in volgende versies van de bèta verhelpt. De volgende versies van zowel de ontwikkelaarsbèta als de publieke bèta komen vermoedelijk binnenkort uit, dus tegen die tijd zullen we het merken. De hoop is natuurlijk dat deze bug in de uiteindelijke versie niet meer bestaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.