Selfie stick verboden in meerdere musea

  Slecht nieuws voor liefhebbers van selfies: de selfie stick is in meerdere musea verboden. De selfie stick zou per ongeluk schade aan kunnen brengen aan kunstwerken.

  In navolging van verschillende clubs uit de Engelse Premier League wordt de selfie stick nu ook in musea verboden. In World of Warcraft is selfies maken sinds kort juist wel mogelijk.

  Selfie stick bedreigd

  In de Verenigde Staten is het gebruik van de selfie stick in The Smithsonian vorige week verboden. Het museum omschreef de actie als "een preventieve maatregel om bezoekers en kunstwerken te beschermen", vooral op drukke dagen.

  Ook het MOMA, Met, Getty Center, Museum of Contemporary Art en de National Gallery of Art hebben allemaal een verbod op selfie sticks ingesteld.

  In Frankrijk wordt ook een officiële beleidsverandering overwogen bij het Paleis van Versailles en het Centre Pompidou. Reguliere selfies, door je arm uit te steken, blijven in ieder geval wel toegestaan.

  Een woordvoerder van het Museum of Art in Seattle zei dat het verbod op selfie sticks een onderdeel is van het paraplu en tripod verbod, wat is ingesteld om schade door onoplettendheid te voorkomen. Desalniettemin gaf ze een extra reden voor de selfie stick ban:

  "There's also the obnoxious factor."

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.