Selfie stick verboden in Disneyland, ook in Parijs

  Disney World heeft het gehad met de selfie stick. De smartphone accessoire wordt in de ban gedaan. Vanaf komende maand is de selfie stick verboden.

  Disney laat weten met ingang van 1 juli de selfie stick te verbieden in haar parken. Het verbod geldt wereldwijd. Ook het nabije Disneyland Parijs zal deze nieuwe regels opleggen.

  Wanneer je tas bij de ingang van het park wordt gecontroleerd, zullen beveiligers nu ook letten op selfie sticks. Je kunt deze dan achterlaten en aan het einde van je bezoek ophalen.

  Selfie stick zorgt voor ergernis

  De selfie stick wordt veelvuldig gebruikt door bezoekers om de perfecte foto te maken. Hierdoor ontstaan er echter ook klachten, doordat mensen onzorgvuldig met de sticks in het rond zwaaien.

  In de verschillende attracties waren de selfie sticks al verboden. Dit stopte sommige bezoekers echter niet. Zo moest een achtbaanrit een uur lang worden stilgezet omdat iemand tijdens de rit een selfie stick pakte om een foto te maken.

  Selfie stick verboden

  Meer selfie stick verboden

  Disney is niet de eerste die de selfie stick in de ban doet. Voetbalclubs in Engeland en verschillende musea gingen de Mickey Mouse makers al voor.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.