SEGA Mega Drive games verschijnen op de Nintendo Switch

  Meer dan vijftien originele SEGA Mega Drive games komen deze zomer naar de Nintendo Switch. Dit werd bekendgemaakt op een event voor SEGA liefhebbers in Japan. De titels Sonic the Hedgehog, Phantasy Star en Thunder Force 4 komen in ieder geval deze zomer naar de hybride console.

  De line up van SEGA Mega Drive titels zal aankomend zomer verschijnen onder het label SEGA Ages. Ontwikkelaar Studio M2, die al eerder bezig is geweest met het uitbrengen van oude SEGA titels, zal aan de slag gaan met het project. De ontwikkelaar heeft onder andere gewerkt aan 3D Classics Collection voor de Nintendo 3DS, een collectie die een aantal SEGA-klassiekers uitbracht op de handheld.

  Nog niet alle SEGA Mega Drive games bekend

  In totaal zijn er drie titels tijdens het event bekendgemaakt, waaronder Sonic the Hedgehog, Phantasy Star en Thunder Force 4. De twaalf resterende titels worden vermoedelijk op een ander event aangekondigd. Deze titels zijn op dit moment bevestigd:

  • Sonic the Hedgehog
  • Thunder Force IV
  • Phantasy Star
  • Alex the Kidd in Miracle World
  • Gain Ground

  Vele retro-liefhebbers zullen opgelucht zijn met dit nieuws, toch is niet alles koek en ei. Zo hoopte meerdere Switch-gebruikers dat er een speciale Virtual Console naar de hybride console zal komen. Maar onder andere door de Sega Ages line up en andere bekendmakingen, vermoeden kenners dat de Virtual Console niet meer zal verschijnen op de Nintendo Switch. Op hetzelfde fan event kondigde SEGA ook een mini-versie van de SEGA Mega Drive aan.

  De Sega Mega Drive games zullen in de zomer op Nintendo Switch verschijnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.