Second Dinner werkt aan nieuwe Marvel mobile game

  Voormalige werknemers van Blizzard Entertainment werken samen met Marvel aan een nieuwe, nog onaangekondigde, mobile game. Die vijf werknemers vormen samen gamestudio Second Dinner en krijgen financiële hulp van Chinees bedrijf NetEase Games om de zaken op rolletjes te laten lopen.

  Warner Bros. Pictures

  De vijf game-ontwikkelaars, die nu dus samen Second Dinner heten, werkten alle vier bij Blizzard Entertainment aan de kaartgame Heartstone. De studio werkt nu in samenwerking met Marvel aan een game waarvan nog niet helemaal bekend is wat voor game het gaat worden. Het Second Dinner is opgericht door Ben Brode en Hamilton Chu, beide waren hoofdproducent bij Blizzard voor Heartstone.

  Wat we al wel weten is dat de Marvel game beschikbaar gaat zijn voor op je telefoon. Een van de ontwikkelaars van Second Dinner zegt in de onderstaande video: “Wij denken dat er hier grote kansen liggen om diepzinnige en bevredigende games te maken voor op je smartphone. We werken op dit moment aan een game (met Marvel) waar we heel erg enthousiast over zijn.”

  Second Dinner Marvel game niet eerste Marvel mobile game

  Second Dinner, gevestigd in California, is niet het enige bedrijf dat kansen ziet liggen wat betreft de Marvel wereld. Zo pakte gameontwikkelaar Kabam, bekend van spellen als Forged to Fight (Transformers) en Global Warfare, de kans om samen met Marvel te werken aan een Marvel vechtspel, Marvel: Contest of Champions. Dat was al in 2014, sindsdien zijn de volgende Marvel mobile games uitgekomen:

  • Marvel: Future Fight
  • Marvel Avengers Academy
  • Marvel Spider-Man Unlimited
  • Lego Marvel Super Heroes
  • Marvel Strike Force
  • Marvel Puzzle Quest

  Tussen het rijtje hierboven genoemde games staat gaan kaartgame. De kans is groot dat voormalige Heartstone ontwikkelaars dus met een kaartgame komen aanzetten. Dat is natuurlijk nog niet zeker en voor nu alleen nog maar speculatie, maar wel reëel. De Marvel cinematic universe wordt alleen nog maar groter, kijk naar grote opkomende titels als Avengers: Endgame (bekijk de trailer bovenaan in het artikel), Captain Marvel, X-Men: Dark Phoenix en Gambit. Een nieuwe game kan meeliften op het succes van die films.

  Ben je een echte Marvel fan? Bekijk dan ons artikel met daarin de geruchten en reacties op de eerste Avengers: Endgame trailer.

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.